AmCham Talents 13. prosinca 2016. godine

AmCham Talents program je pri Američkoj gospodarskoj komori u Hrvatskoj, usmjeren je na stručno usavršavanje mladih profesionalaca i njihov profesionalni i osobni razvoj.

Mladi profesionalci koji se u svojim poduzećima smatraju zaposlenicima s visokim potencijalom obično imaju mogućnosti za poslijediplomsko obrazovanje i obuku, ali nedostaje im praktično iskustvo i prilika za razvoj „soft skills” izravnim učenjem od lidera u različitim industrijama. Ovim programom želi se premostiti taj jaz i doprinijeti osobnom i poslovnom razvoju takvih zaposlenika održavanjem niza interaktivnih sesija pod vodstvom istaknutih lidera i pružanjem mogućnosti umrežavanja s drugim stručnjacima.

Program koji se održava treću godinu za redom, ove je godine okupio 80 polaznika među kojima je bila i Ivana Miloš, partnerica iz našeg odvjetničkog društva.

Polaznici programa imali su priliku za razmjenu mišljenja i iskustava s perspektivnim kolegama iz raznih industrija i kompanija poput Erste Banke, Abbotta, Hypo-Alpe-Adria Banke, Schneider Electrica, Pfizera, Atlantic grupe, Deloittea, Johnson &Johnsona, Podravke, Rochea, Hewlett-Packarda, IN2, Microsoft Hrvatske, Ernst & Younga, Novartisa, GlaxoSmithKlinea, Kauflanda, Ciscoa itd.

Tijekom programa održan je niz interaktivnih predavanja čije su teme bile: učinkovito donošenja odluka, uključenost zaposlenika u upravljanje ljudskim potencijalima, upravljanje sukobom – mirenje interesa, stvaranje novog tržišnog prostora, upravljanje karijerom te upravljanje rizikom i složenim projektima s mnogo dionika. Predavanja su održali uspješni hrvatski i inozemni gospodarstvenici iz kompanija poput Colliersa, Coca-Cole, RIT , Raiffeisen banke, Horwath Consultinga, Novartisa, MPGa, Presidio Grupe i Odvjetničkog društva Vukmir i suradnici. Predavači su, dok su govorili o svojim karijerama i putu prema uspjehu, posebno isticali savjet kako je za pomicanje vlastitih granica potrebno izaći iz zone komfora.

AmCham_Talents_2016_Zona_komfora_MS_partners

Osim zanimljivih predavanja, polaznici su imali zadatak izraditi grupni i individualni rad. Zadatak je bio odabrati jednu od tema kao što su: prihvaćanje Interneta stvari, digitalna transformacija, vještine i kompetencije budućnosti, ekonomija dijeljenja, budućnost zdravstva i održivi razvoj.

U finalnom djelu tri odabrana kandidata održala su izlaganja na temu ekonomije dijeljenja, svjetskog trenda koji je polako počeo ulaziti u sve gospodarske grane. Novi način poslovanja koji po principu dijeljenja, unajmljivanja te razmjene usluga i proizvoda potiče održivo upravljanje raspoloživim resursima čini razmjenu usluga bliskijom, fleksibilnijom i raznovrsnijom. Kao globalni primjeri ekonomije dijeljenja istaknuti su Uber i Airbnb, pioniri u ovoj preraspodjeli tržišta.