REXPO 2017 – Međunarodni sajam investicijskih projekata 30. studeni – 01. prosinca 2017. godine

Šestu godinu zaredom, u Zagrebu je održan međunarodni sajam investicijskih projekata REXPO koji tradicionalno okuplja brojne domaće i strane ulagače – od onih koji su već realizirali neke projekte do onih koji na sajam dolaze kako bi se informirali o vrstama ulaganja u Hrvatsku i regiju.  Osim ulagača, sajam redovito okuplja i predstavnike privatnog sektora, ali i državne te lokalne administracije zainteresirane za prezentaciju mogućnosti ulaganja u različite projekte.

Nakon što smo na jednom od prethodnih sajmova sudjelovali kao panelisti, i ove smo se godine odazvali pozivu organizatora te kao posjetitelji posjetili Rexpo, koji  već godinama zauzima značajno mjesto u godišnjem kalendaru poslovnih i investicijskih sajmova u regiji.

Prvog dana na programu REXPO-a veći dio panela bio je posvećen javnim i infrastrukturnim investicijskim projektima uz teme o novom valu stranih investitora u regiji i razvoju i utjecaju regionalnih zračnih luka na lokalno gospodarstvo.

Na panelu pod nazivom „Novi val stranih investitora u regiji“ sudjelovao je Wael Al-Lawati, viši predstavnik tvrtke DAMAC International, vodećeg investitora u luksuzne nekretnine sa Srednjeg Istoka koja je iskazala svoj interes za ulaganje u Hrvatsku.

Drugi dan održavanja sajma bio je posvećen investicijama u turizmu a otvoren je panelom pod nazivom „Poticanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u turističkom sektoru“. Ostatak dana fokus je bio na potencijalima i projektima razvoja luksuznog turizma  u Alpe-Adria regiji, u segmentima luksuznih rezidencija, glampinga i najnovijih hotelskih projekata gdje bi svakako istaknuli prezentaciju Simonea Michelija, jednog od najpoznatijih imena u području arhitektonskog projektiranja u Europi.

Organizatori su još jednom pokazali kako je REXPO odlično mjesto susreta novih investicijskih prilika.